در این متن ابعاد سیاست داخلی و خارجی ایالاتمتحده به خصوص لزوم آماده نگهداشتن اذهان مردم آمریکا با تمرکز بر دو سریال خانه پوشالی (house of cards) و خانم وزیر (Madam Secretary) در چند نکته بیان خواهد شد:
- ابتدا باید از بُعد زمانی این دو سریال را از اکثر سریالهای استراتژیک مجزا نمود. چرا که اکثر سریالها یا به زمانهای خیلی آینده تعلق دارد مثل انقلاب (Revolution) که به زوال تمدن در سالهای آتی و خاموشی کره زمین میپردازد یا در گذشتههای دور سیر میکنند مثل داستان خونآشام (The Vampire_Diaries) که موضوع وحشت را از قرن ۱۸ به تصویر میکشد. این دو سریال به بحث روز سیاست آمریکا میپردازد.
خانه پوشالی خانم وزیر - از منظر سیاست داخلی میتوان دو سریال را وابسته به یکی از دو جریان و حزب حاکم بر ایالاتمتحده دانست. خانه پوشالی با مطرح کردن «فرید» به عنوان رییس حزب دموکرات که برای رسیدن به مقام ریاست جمهوری از هیچگونه دغلبازی دریغ نمیکند و حتی همسر خود را وسیله رسیدن به قدرت میکند. جالب اینجاست که جمهوریخواهان در این سریال بسیار انسانهای منطقی و صادقی هستند. از طرفی در سریال خانم وزیر را حزب دموکرات احاطه کرده و حضوری از جمهوریخواهان حتی به عنوان دعوای سیاسی نمیبینیم. خانم مککورد به عنوان وزیر امور خارجه همیشه برای بحرانهای آمریکا صلحپذیرترین و صادقانهترین راهها را انتخاب میکند؛ که به نحوی قدرت مدیریت این حزب را به رخ مخاطب میکشاند. اگر انتخابات سال آینده ریاست جمهوری آمریکا را کنار آن بگذاریم به سادگی جنگ رسانهای دو حزب حاکم در ایالاتمتحده که از زمان انتخابات کنگره کلید خورد را میتوان لمس کرد.
- حضور نیروهای امنیتی در کنار سیاستمداران سطح یک ایالاتمتحده از دیگر نکات دو سریال است. در خانه پوشالی مسئول دفتر فرید یکی از کارمندان عالیرتبه امنیتی آمریکاست که به جمعآوری آتو از رقبا و پاک کردن تخلفات رییس خود مشغول است اما در سریال خانم وزیر، رئیسجمهور خود رییس سابق CIA بوده که پس از رسیدن به ریاست جمهوری گل تیم همکاران سازمان را به عنوان امینترین افراد به کاخ سفید میبرد؛ بخصوص شخصیت اول داستان که از کارمندان ارشد سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا بوده است؛ یعنی در این سریال از این نیروها به بهترین نحو استفاده میشود و اگر کسی هم تخلف کند مجازات میشود.
خانه پوشالی: فرید و مسئول دفتر امنیتی او مککورد (خانم وزیر)، مانزی، جکسون (فرد عینک به چشم-رییس کارکنان کاخ سفید)، برت بوریس (مأمور سیا و طراح کودتا در ایران) و رئیسجمهور دالتون (پشت به تصویر) - یکی از قوانین جنجالبرانگیز از زمان بوشِ جمهوریخواه مسئله حقوق همجنسگرایان بوده که در دو سریال بهصورتهای مختلف بیان میشود. در خانه پوشالی به عنوان تحقیر دموکراتها تا جایی که در چندین قسمت اشارههای مستقیم به همجنسگرا بودن فرید- شخصیت اول داستان که در فصل دوم سریال، رئیسجمهور آمریکا میشود- و همسرش دارد که دوست دارند از همه پنهان نگهدارند یعنی جمهوریخواهان برای برانگیختن مخالفین سنتگرای آمریکا علیه دموکراتها مطرح میکنند؛ دموکرات نه اینکه از تصویب قانون حمایت از همجنسگراها حمایت میکنند خود نیز به این بیماری دچار هستند. حال در فیلم خانم وزیر، چون جنبه حمایتی از دموکراتها دارد به مسئله حقوق این افراد با مبنای حقوق بشری برخورد میکنند که به نحوی فضاسازی رسانهای انجام گیرد.
- مسئله چین و روسیه پای ثابت هر دو سریال است که در خانه پوشالی تمرکز بر روسیه و سریال خانم وزیر بر کشور چین میباشد. از نقدهای عمدهای که در سیاست خارجه ایالاتمتحده توسط حزب جمهوریخواه علیه دموکرات مطرح میکند این است که؛ دموکراتها در تقابل و ارتباطات دیپلماتیک نسبت به دو کشور چین و روسیه منافع اقتصادی – حقوق بشری را بر سایر ارکان منافع ارجحیت میدهند درصورتیکه جمهوریخواهان منافع امنیتی – نظامی اولویت بالاتری خواهد داشت. چیزی که در هر دو سریال وضوح قابل درک است؛ در یکی به عنوان نقد و در دیگری به عنوان پارامتر مثبت ارزیابی میشود.
- آخرین نکتهای که بیشتر ذهن نگارنده را درگیر نموده است مسئله ایران، برنامه هستهای و توافقنامه در حال مذاکره است. پس ارائه کد در قسمت ۳۶ سریال هوملند که دو سال قبل به بازار آمد و پخش قسمت آخر آن در هفتهای که ایران تفاهمنامه اقدام مشترک ژنو را امضاء کرد برای مخاطبین عرضه شد. این دو سریال به خصوص خانم وزیر از قسمت ۱۳ به بعد به جریان گفتگوها اشاره میکند و عنوان «بزرگترین توافق صلح تاریخ» را برای مذاکرات انتخاب میکند. این نوع بیان مسئله و مهم جلوه دادن برنامه هستهای ایران و توجیه رسانهای مناسب برای مخاطب آمریکایی شاید بتوان گفت مهمترین دلیل بر سیاست ساخت، تولید و پخش این سریال باشد به تصویر کشیدن کارمندان زن ایرانی وزارت امور خارجه آمریکا که اکثراً کارشناس مسائل محیطزیست و حقوق بشر هستند بیارتباط با سیاست آمریکاییها در قبال جدایی حاکمیت و مردم در رساندن پیامهای گوناگون دانست مثل پیامهای نوروزی ۲ سال اخیر باراک اوباما که در هر دو پیام اشاره ویژهای به مردم ایران دارد، به نحوی استفاده از ابزار دیپلماسی عمومی برای تأثیرگذاری بر افکار مردم میباشد.


در پایان باید اضافه کرد آنچه پیرامون این سریالها به رشته تحریر درآمد؛ اشاره به این دارد که اکثر پیامهای ارسالی از دو سریال مورد بررسی قرار گرفته با مصرف داخلی مردم آمریکاست. البته چون هنوز به پایان سریالها نرسیدهایم نمیتوان گفت هیچ پیامی هم به مخاطب ایرانی نخواهد داد. ضمناً برای اطلاع بیشتر از عوامل تهیه دو سریال و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به مقالات زیر که توسط سایت مشرق تهیه شده است مراجعه فرمایید.
- آیا آمریکا توافق هستهای را به حقوق همجنسبازان ایران ترجیح خواهد داد؟
- کشته شدن وزیر خارجه ایران حین مذاکرات در سریال آمریکایی
- پیشبینی سریال آمریکایی درباره تمدید مذاکرات/ حرامزاده خطاب کردن ایرانیان/ آمادگی آمریکا برای حمله به ایران/ خاموشی راکتور اراک در قبال قطعات هواپیما
- مذاکره با ایران، بزرگترین مذاکرات صلح تاریخ
- از وحشی نامیدن ایرانیان تا حقهبازی رئیس جمهور آمریکا
منبع تصاویر: مشرق نیوز
5 دیدگاه دربارهٔ «کشوقوس مذاکرات در سریالهای آمریکایی»
منظورتان از «فرید» همان فرانک آندروود است؟!
انگار اصلا سریال را ندیده اید!
سلام و خسته نباشید
«فرید» به عنوان رییس حزب دموکرات؟؟؟ یا جمهوری خواه ؟؟؟
به نظر میاد در شماره دو اشتباهی صورت گرفته!!!
معذرت میخوام من اشتباه کردم!
با سلام و خسته نباشید به نگارنده محترم
موضوع در یک کلام: بسیار به روز و کارآمد اما محتوا بسیار ناقص ، از نظر ساختار هم همینطور
باسلام خدمت شما: متنی که مشاهده می کنید قسمت جزئی از فلسفه مذاکره بر اساس پارادایم اومانیستی است بهتر است ابتدا به ریشه شناسی چیستی و چرائی و چگونگی موضوعات بپردازیم طبق شیوه ی که استاد به ما آموخته است.
مذاکره چیست؟
مذاکره تکنیکی برای بحث و گفتگو در مورد موضوعات در بین افراد است به نتیجه یا نتابج مناسب برسند و از همه افراد درگیر در بحث سود می برد. مذاکره یکی از موثرترین راه های جلوگیری از:تنش،تنشج و بحران که به درگیری می انجامد می باد. وقتی افراد در مورد موضوعات خاص با یکدیگر به توافق نرسند ، با همدیگر می نشینند ، آزادانه به بحث و گفتگو می کنند ، روند آن همه را راضی کند. مابه ازاء مذاکره به زبان عامی چانه زنی خوانده می شود،و در زبان انگلیسی؛Negotiation
دو مثال از وضعیت واقعی زندگی که برای هر کس اتفاق بیافتد:
شما به اتفاق دوستانتان درصدید به گردش خارج شهر بروید و میدانید والدین شما هرگز با تصمیم شما موافق نخواهند کرد.آیا با والدین خود وارد تنش که منجر به تشنج و نزاع می شود خواهید شد؟یا در عوض با آنها می نشینید و به بهترین نحو با آنها صبحت می کنید تا آنها را متقاعد(اقناع سازی)کنید.دقیقا” این یک شکل عملی مذاکره درون خانوادگی است،احتمالا” آخر هفته شما دوستان خود در آخر هفته آینده احتمالاً آخر هفته آینده را با والدین سپری خواهید کرد! اگر آنها امروز به شما اجازه مذاکره به شما کمک می کند تا بدون آسیب رساندن به کسی به هدف خود برسید. هدف شما در این حالت رفتن به یک گردش خارج از شهر است و برای رسیدن به همین هدف یا با والدین یا دوستان خود مذاکره می کنید.مثال دوم: رئیس شما از شما درخواست می کند که ظرف دو روز کاری گزارش ارائه دهید و می دانید که این گزارش کمی مهم است و به زمان بیشتری نیاز دارد. آیا شما فقط برای خوشحالی رئیس تان می گویید چشم!انجام خواهم داد؟ بله ممکن است رئیس شما را خوشحال کند اما بعداً اگر نتوانید آن را در بازه زمانی دلخواه ارائه دهید ، خود را دچار دردسر بزرگی خواهید کرد. همیشه بهتر است به جای قبول چیزی که می دانید دشوار است با رئیس خود مذاکره کنید. مدت زمان بیشتر از رئیس خود بخواهید تا گزارش جامعی ارائه دهید. مذاکره بهتر متد و شیوه است زیرا که این امر می تواند بعداً باعث مستحکم تر شدن رابطه کاری شما شما با ارشد شما شود.
تعریف:فردی که نماینده یک سازمان یا موقعیت است که تمام طرفین را با دقت گوش می دهد و به نتیجه می رسد که با رضایت همه قابل قبول است ، مذاکره کننده نامیده می شود.
مهارت مذاکره کننده
مذاکره کننده در حالت ایده آل باید بی طرف باشد و نباید از هیچ کس طرفداری کند.مانند یک قاضی دادگاه! او باید اوضاع را به خوبی درک،تحلیل و ارزیابی کند و تصمیم بگیرد که چه چیزی برای همه سودمند خواهد بود.همیشه این گونه نیست که افراد، تصمیم مذاکره کننده را به راحتی بپذیرند ؛ اگر احساس کنند منافع شخصی آنها برآورده نمی شود راضی نیستند،و ممکن است با آن تمصیم مقابله کنند. در چنین شرایطی ، اگر مذاکره کننده بدون انتخاب باقی مانده باشد ، او باید از توان خود برای تحمیل ایده های خود استفاده کند ،چون که همه را نمی توان راضی(قانع) کرد.یک مذاکره کننده با کمی باهوشمندی و داشتن مهارت های لازم جهت مذاکره می تواند به خوبی همه شرایط را اداره کند و به نتیجه برسد.
عناصر مذاکره
مذاکره
↓
فرآیند + رفتار + موضوع (دستور کار)
فرآیند- روندی که افراد با یکدیگر مذاکره می کنند فرایند مذاکره نامیده می شود. این فرایند شامل تکنیک ها و استراتژی های مختلفی است که برای مذاکره و رسیدن به یک راه حل استفاده می شود.
Behaviour-(رفتار) چگونگی تعامل دو طرف با یکدیگر در طی روند مذاکره به شکل گیری ارتباطی برای روشن ساختن نکاتشان می انجامد.
موضوع مذاکره – باید یک موضوع مهم برای مذاکره از قبیل تعیین شود تا برای مذاکره در مورد آن برنامه سازی و برنامه ریزی شود، در اولین مثال ، رفتن به گردش خارج از شهر با دوستان موضوعی بود که شما را برآن میداشت تا برای مذاکره با والدینتان برنامه سازی وبرنامه ریزی کنید.
برای نتیجه گیری ، مذاکره صرفاً یک تکنیک است ، بحث در میان افراد برای دستیابی به توافق متقابل است تا در آن افراد مذاکره کننده با اقناع سازی به رضایتمندی برسند و آن چیزی را که خواهان آن هستند دست یابند واز درگیری ها جلوگیری می شود.
:
مذاکره – مقدمه
مدل های مذاکره
انواع مذاکره
آماده شدن برای مذاکره Win Win
اهمیت مذاکره
اهمیت مذاکره در زندگی روزمره
مهارت های مذاکره
تکنیک های مذاکره
چالش هایی برای مذاکره مؤثر
نقش ارتباطات در مذاکره
نقش شخصیت در مذاکره
نقش احساسات در مذاکره
نکاتی برای مذاکره موفق
حقوق مذاکره