به بهانه شیوع بیماری مرگبار ایبولا در غرب آفریقا، بر آن شدیم تا در حد ظرفیت یک رصد استراتژیکی در این قسمت، به جهت گیریهای سیاستهای تهدید آمیز آمریکا در برخورد با محیط زیست و سلامت بشر بپردازیم و به دلیل وسعت مباحث، هر بار یکی از موضوعات زیر را مورد بررسی قرار خواهیم داد:
اقلیم | غذا | دارو | سلاح های بیولوژیک |
قسمت دوم- غذا
در جهان بیش از ۴۰ نوع گیاه که منبع غذایی انسان و حیوان هستند تغییر ژن داده می شوند که به آنها GMO – Genetically Modified Organism می گویند. طبق گفته سازمان کشاورزی آمریکا بیشترین گیاهان رایج که ژن آنها دست کاری شده، ذرت، کانولا (گلزا)، دانه های سویا، پنبه دانه و چغندر قند می باشند.
GMO یا تراریخته چیست؟
GMO گیاهان و حیواناتی هستند که از طریق روش بیوتکنولوژی اتصال دادن ژنها بوجود می آیند. همچنین به آن مهندسی ژنتیک GE – Genetically Engineered نیز گفته می شود. این تکنولوژی DNA گونه های مختلف را بهم متصل می کند و ژنهای تلفیقی بی دوام گیاه، حیوان، باکتری یا ویروسی را که در طبیعت یا در گونه های سنتی آن نمی توان یافت به وجود می آورد. برای آگاهی بیشتر می توانید به وب سایت non-gmoproject.org مراجعه کنید.
درGE یک ژن واحد از روی اندامی برداشته می شود و با فشار به اندام دیگری وارد می گردد. دانشمندان در وهله اول ژنی که می خواهند بردارند را مشخص کرده و توالی و زنجیره آن را آنالیز می کنند. مثلا اگر ژن منبع قرار است از باکتری برداشته شود، برخی از ترتیب و توالی ژنها باید دوباره مرتب شوند چون باکتری با استفاده از یک کدی که با کد گیاهان متفاوت است اسیدهای آمینه معینی را تولید می کند. بعد از این مرحله، مهندسین ژنتیک یک آغاز کننده زنجیره را در یک سر ژن (برای بکار افتادن ژن) ویک پایان دهنده (که به DNA پیغام ایست می دهد) را در سر دیگر ژن قرار می دهند. در آخر، دانشمندان ژنتیک یک ژن نشانه که معمولا مقاوم به آنتی بیوتیک است را اضافه می کنند تا بعدها بتوانند سلولهای گیاه را با آنتی بیوتیکها از کار انداخته و سلولهای عادی را بکُِشند. این یعنی GMO شدن. این توالی و زنجیره تلفیق ژنها که ”قلعه ژن” نامیده می شود و میلیونها بار تکثیر شده است به گیاه مورد نظر تزریق می شود. مرحله بعد، بکار بردن آنتی بیوتیک در آن قلعه ایست که در مقابل آنتی بیوتیک مقاوم است. حال از این گیاه کپی برداری با روش کلون سازی انجام می شود، یا از طریق کشت نسوج و یا از طریق برداشت بذر. البته باید در نظر داشت که هر گیاه که از طریق تزریق ژن بدست می آید با دیگری فرق می کند.
صنعت GMO دلایل و مزیتهای آن را چنین بر می شمرد: کاهش نیاز به سموم ضد علفهای هرز، کاهش نیاز به سموم ضد آفات، کاهش گازهای گلخانه ای به دلیل استفاده کمتر از ماشین آلات کشاورزی برای کشت و زرع و شخم زدن و در نتیجه مصرف سوخت کمتر، کاستن تقلب های غذایی جهت نشان دادن و افزایش مواد مغذی و در نهایت افزایش تولید و مبارزه با فقر و گرسنگی در کشورهای جهان سوم.
طبق آمار FAO کل زمینهای زیر کشت محصولات GMO در ۲۲ کشور جهان به ۱۵۰ میلیون هکتار می رسد که آمریکا، کانادا و آرژانتین پیشقراولان تولید و صدور این محصولات هستند.
لیست غذاهای GMO در آمریکا از این قرار است:
ذرت، دانه های گلزای و روغن آن، عسلی که از گلهای گلزا تهیه شده ( این مزارع در کانادا واقع است و روعن آن به کانولا Canola Oil معروف می باشد)، برنج زرد (طلایی) – دانه سویا، نیشکر، گوجه فرنگی، سیب زمینی، پنبه دانه، گوشت (دامهایی که با ذرت و سویا تغذیه می شوند) و ویتامینهای C, A, B, D, K که بیشتر از ذرت و نشاسته و گلوکز استفاده می شود.
GMO چه اشکالاتی را بوجود می آورد؟
خیزش اروپا علیه GMO در سال ۱۹۹۹ شروع شد، زمانی که دکتر آرپاد پازتای (Arpad Pusztai) محقق و پژوهشگر در مقابل پارلمان سخنرانی و این موضوع را علنی کرد. دکتر Arpad Pusztai پیشرو در این زمینه و با سابقه ۳۵ سال کار در موسسه Rowett اسکاتلند است. دولت انگلستان به وی مسئولیت طراحی آزمایش پروتکلهایی که پروسه ارزیابی سلامت غذای GMO رابررسی می کنند, داد. وقتی دکتر به موشهای آزمایشگاهش سیب زمینی جی ام شده را داد (با این هدف که تولید سم ضد آفت سالم بنام GNA lectin تولید کند) در همه موشها پس از ده روز عوارضی از قبیل رشد سلولهای سرطانی، کوچک شدن مغز، جگر و بیضه ها و کم شدن قدرت مصونیت بدن مشاهده شد. در حالیکه موشهای دیگر که با سیب زمینی های معمولی که به آن GNA lectin (هفتصد بار بیشتر از میزان جی ان آ لکتین در سیب زمینیGMO) تزریق گردیده، تغذیه شده بودند، این بیماری در آنها مشاهده نشد. دکتر با این آزمایش متوجه شد که مشکل در خود محصول GMO است. طبق گفته دکتر، وقتی او این نتیجه را اظهار داشت اخراج گردید و تهدید شد که در صورت در میان گذاشتن نتیجه آزمایش با کسی، در دادگاه محاکمه خواهد شد.

طی مطالعه مقدماتی در علوم آکادمی ملی روسیه، آنها دریافتند که بیش از نیمی از بچه موشهایی که با سویای GMO شده تغذیه شده بودند در عرض سه هفته مردند، همچنین حدود ده هزار راس گوسفند در عرض یک هفته بر اثر چریدن در مزارع گیاه پنبه دانه GMO شده تلف شدند. دیگر اینکه طی تحقیقاتی وجود سموم ضد آفات GMO را در خون زنان و رحم آنها پیدا کرده اند.
در یک مطالعه جدید در PLOS محققین تاکید می کنند که ادله کافی وجود دارد که ژن مواد غذایی GMO شده می تواند از طریق مکانیزم غیرقابل تشخیص وارد سیستم جریان بدن انسان شود. همچنین آی آر تی (IRT) و دیگر موسسات تحقیقاتی غیر وابسته ارتباط بین GMO و ایجاد اختلالات بر اثر گلوتن گندم را که ۱۸ میلیون آمریکایی از آن رنج می برند، اثبات کرده اند.
از سال ۲۰۱۲ مجله سموم شناسی شیمیایی و غذا (Food and Chemical Toxicology) ارتباط ذرت GMO شده و تومور را بررسی کرده است. همچنین تحقیقات جفری اسمیت نشان می دهد که بین GMO و فعل و انفعالات آلرژی، نازایی و صدمه تمامی اعضای داخلی بدن ارتباط وجود دارد.
تنها مطالعه چاپ شده در خصوص تغذیه با مواد GMO بر روی انسان نشان می دهد که ژنهای بیگانه ای که در محصولات غذایی جی ام شده تزریق شده اند می تواند به DNA باکتریهای دستگاه گوارش وارد شوند . این یعنی: ” تو آنچه می خوری هستی”.
با جستجو بر روی GMO بطور عام در قسمت مقالات در سایت PubMed موسسه ملی بهداشت آمریکا، ۴۱ مقاله یافت می شود و وقتی جستجو را به ”GMO و بشر” محدود می کنید به ۱۹ مقاله کاهش پیدا می کند. هنگامی که ”آزمایشات بالینی و GMO” را جستجو می کنید، فقط به یک مقاله می رسید. علاقمندان می توانند لیست عنوان مقالات را از سایت رسمی آن تهیه کنند.
حقیقت چیست؟
شرکت مونسانتو Monsanto در سال ۱۹۰۱ توسط جان فرانسیس کویینی John Francis Queeny تاسیس شد. اولین محصول این شرکت ساکارین شیمیایی بود که به کوکاکولا فروخته شد. در دهه ۱۹۲۰ درهای مونسانتو بر روی صنایع شیمیایی و دارویی باز گردید و بزرگترین سازنده آسپرین acetylsalicyclic acid که سمی بود شد. سپس خطرناکترین ماده سمی که سیاره زمین با آن روبرو شده یعنی (PCB (Polychlorinated biphenyls را معرفی کرد. روغن شیمیایی که هرگز نمی سوزد و در خیلی از صنایع بکار می رود و امروز به عنوان یکی از بزرگترین تهدیدات کره زمین شناخته شده است که بالاخره پس از ۵۰ سال ممنوع شد.
مونسانتو در دهه ۱۹۳۰ اولین بذر hybrid ذرت را اختراع کرد و این ماده سمی را در شوینده ها و پلاستیک بکار برد. در دهه ۱۹۴۰ تحقیقات خود را بر روی اورانیوم مورد استفاده پروژه مانهاتان در مورد اولین بمب اتمی آغاز کرد که بعدها بر روی هیروشیما و ناکازاکی انداخته شد.
مونسانتو به تولید سموم کشاورزی و آلوده کردن آبها و غذا ادامه داد و در دهه ۱۹۶۰ با شراکت با شرکت شیمیایی DOW مواد شیمیایی dioxin-laced Agent Orange را برای استفاده علیه ویتنام تولید کرد و نتیجه اینکه ۳ میلیون ویتنامی آلوده و نیم میلیون نفر کشته شدند و تا امروز تولد نوزادان ناقص الخلقه ویتنامی و انواع بیماری های سربازان آمریکایی از عوارض آن است.
در جنگ جهانی دوم مونسانتو با همکاری I.G. Farben سازنده آسپرین بایر، گاز مرگبار Zyklon-B تولید کردند. این شرکتها همچنین aspartame (سم عصب) را به عنوان افزودنی، جایگزین شکر در خوراکیها، درست کردند. آزمایشات نشان داده است که اسپارتامی تومور و سوراخهایی را در مغز بوجود می آورد و اکنون به عنوان ماده شیرین کننده حتی در کوکاکولا (ساکارین را که به خاطر دارید) هم مصرف می شود.
در سال ۱۹۹۴ مونسانتو محصولات GMO که در مقابل سموم مقاوم بودند را وارد بازار کرد و انحصار بذر و مواد غذایی را بدست گرفت و در این راستا بیلیونها دلار برای خرید شرکتهای بذر و دانه هزینه کرد و دانه های خود را جایگزین دانه های ارگانیک نمود. هر سال که می گذرد این هیولا بزرگتر و بزرگتر می شود. جالب است که بدانید غذاهای GMO در کافه تریای مونسانتو برای کارمندان سرو نمی شود.
اولین محصول GMO شده در سال ۱۹۹۴ در آمریکا به بازار وارد شد. FDA سازمان غذا و داروی آمریکا می گوید ارگان تغییر یافته ژنتیکی با غذای عادی فرقی ندارد. این سخن بر اساس مطالعاتی است که شرکتهای خالق GMO به سازمان ارائه می دهند و FDA خود مستقلا هرگز آزمایشی برای تایید سالم بودن GMO انجام نداده است.
William Engdahl نویسنده کتاب بذرهای مخرب (Seeds of Destruction) می گوید برخی نخبگان آمریکا به دنبال کنترل ضروری ترین خوراک بشر یعنی نان هستند. (غذا را کنترل کنید، مردم را کنترل می کنید.). وی می افزاید: فقط ۵ شرکت کشاورزی است که غلات را در حهان کنترل می کنند:(Cargill, Bunge, Archer Daniels, et al) که همگی در آمریکا هستند و شرکتهای Monsanto, Syngenta, Bayer, DuPont, and Dow Chemicals نیز بذرهای GMO را کنترل می کنند. استراتژی Monsanto, Dow, DuPont با حمایت دولت آمریکا از آنها اینست که بذرهای GMO را به گوشه و کنار دنیا معرفی کنند و تقدم با کشورهای بی دفاع مانند کشورهای آفریقایی و جهان سوم است.
مونسانتو یک شرکت عظیم بیوتکنولوژی است که ۹۰ درصد بازار دانه و تخم گیاهان GMO شده را در کنترل دارد. در سال ۲۰۱۱ National Society مونسانتو را بدترین شرکت سال معرفی کرد. سموم ضد آفت این شرکت ۱۲۰ میلیون هکتار در آمریکا ، اروپا، آفریقای جنوبی، استرالیا و آمریکای جنوبی را آلوده کرده است. مونسانتو بی محابا دانه های بذر زیان آور GMO را رواج می دهد. دانه های بذر مونسانتو ۸۶ در صد ذرت و ۹۳ درصد سویا را در کنترل دارد و در نظر دارد جهانی شود و دولت آمریکا نیز از آن حمایت می کند. این شرکت با لابی کردن دولت آمریکا قصد دارد در جهان تکثیر یابد. مونسانتو با بر چسب زدن GMO بر روی مواد غذایی خود مخالفت می کند. مدیر موسسه Food And Water Watch در مصاحبه ای گفته است: ۹۲۶ تلگراف دیپلماتیک که ویکی لیکز منتشر کرده است نشان می دهد که مونسانتو در بخش بیولوژیکی دولت فعال هست و واقعیت اینست که در آمریکا FDA سازمان غذا و دارو، آزمایش سالم بودن GMO را برای تایید محصولات غذایی درخواست نمی کند و هیچ آزمایشی نیز از طرف دولت و FDA در مورد GMO صورت نگرفته است. مهمتر اینکه تنها تحقیقی در مورد GMO در مجلات علمی اجازه نشر دارد که قبلا به تصویب مونسانتو و دیگر شرکتهای GMO رسیده باشد.
در سال ۲۰۱۳ اوباما طرح Monsanto Protection Act را در حمایت از GMO امضا کرد. در این طرح آمده است که اگر تحقیقاتی در آینده نشان دهد که بذرهای GMO یا GE باعث سرطان یا اشکالات مهمی در سلامتی و غیره می شوند، دادگاه فدرال دیگر هیچ قدرتی برای توقف فروش، استفاده یا توزیع آن را ندارد.
آن چیزی که به آن کمتر اشاره می شود خطر دادن مجوز به شرکتهایی است که اندامها و ارگانیسم زنده ای را patent یا ثبت اختراع می کنند. با این کار این شرکتها بذرهای جهان و تولید غذای دنیا را به انحصار خود در می آورند و سودهای غیر قابل تصوری به جیب می زنند.
مونسانتو ثبت اختراع GE خود را با بستن قرارداد به کشاورزان می فروشد و در این قرارداد کشاورزان را از ذخیره بذر برای کشت بعدی منع می کند بنابر این کشاورزان مجبورند که هر سال از آنها بذر بخرند در غیر اینصورت با شکایت این شرکتها و پرداخت غرامت هنگفت مواجه می شوند.
تاریخچه GMO
۱۹۸۰ – اولین ثبت اختراع GMO در آمریکا
۱۹۸۲ – اف دی ا GMO را تصویب کرد
۱۹۹۴ – GMO وارد بازار شد
۱۹۹۷ – اتحادیه اروپا بر چسب زدن بر محصولات GMO را اجباری کرد
۲۰۰۳ – GMO مقاوم در مقابل آفات به وجود آمد
۲۰۱۱ – سم Bt در بدن انسان کشف شد
۲۰۱۲ – اولین کشاورز فرانسوی با شکایت علیه مونسانتو به دلیل سمی کردن محصولاتش با بذر GMO در دادگاه برنده شد
۲۰۱۴ – مدت ثبت اختراع GMO منقضی شد. البته مونسانتو patent جدید شماره ۲ خود را در سال ۲۰۰۹ ثبت کرد و ثبت اختراع قبلی خود بنام Rounup-Ready را قدیمی و متروک دانست.
خیزش جهان علیه GMO و مونسانتو
در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ ده ها هزار نفر از مردم جهان در ۵۲ کشور و بیش از ۴۰۰ شهر علیه مونسانتو تظاهرات کردند. در انگلستان بیش از ۸۰۰ دانشمند نامه سرگشاده ای را در خصوص خطرات GMO به تمامی دولتها نوشتند و در آن از کنگره آمریکا خواستند که در مخالفت با این محصولات را ی دهند. فعالان ضد مونسانتو می خواهند که مواد غذایی GMO شده که در فروشگاهها عرضه می شوند برچسب داشته باشند ولی کنگره آمریکا علیه آن رای داد.
اخبار فعالان علیه مونسانتو را از اینجا می توانید پی بگیرید: لینک یک ، لینک دو
کشورهایی که تمامی یا برخی از محصولات GMO یا شرکتهای تولید کننده آن را ممنوع و تحریم کرده اند:
ایتالیا و اتریش: ممنوعیت ذرت شرکتهای مونسانتو، Novartis و AgrEvo
فرانسه: ممنوعیت محصولات PGS ، دانه های گلزای AgrEvo و درت مونسانتو
آلمان: شرکتهای Novartis و نیز کشت و فروش درت AgrEvo ممنوع است. البته فعالان ضد GMO در حال به تصویب رساندن مصوبه ای در این مورد هستند.
لوگزامبورگ و پرتغال: ممنوعیت شرکت Novartis
اسپانیا: برخی استانها ممنوع کرده اند ولی یک ضرب الاجل ۵ ساله برای تصمیم در خصوص GMO قرار داده است.
یونان: دانه های گلزای AgrEvo و ضرب الاجل برای آزمایشات محصولات GMO . این کشور تحت نظارت اروپا، منطقه بدون GMO-free) GMO) باقی خواهد ماند.
انگلستان: در برخی مناطق و ارگانهای دولتی منع شده است.
سوییس: به دنبال رفراندوم از کشاورزان، تمامی محصولات و گیاهان GMO شده ممنوع شد. سوییس با اینکه مرکز صنعت و علم GE است ولی تا کنون فقط دو آزمایش بر روی سیب زمینی در سالهای ۹۱ و ۹۲ انجام داده است.
نروژ: ممنوعیت واردات محصولات GE که ژنهای مقاوم به آنتی بیوتیک را دارند.
ایرلند: تمامی محصولات GMO برای کشت در سال ۲۰۰۹ ممنوع شد.
مجارستان و بلغارستان: کشت و فروش ممنوع است.
جزئیات بیشتر اخبار مربوط به GMO در کشورهای واقع در قاره اروپا را در این لینک می توانید دنبال کنید.
چین: ممنوعیتی را تصویب نکرده ولی اخیرا ورود حبوبات GMO از آمریکا را متوقف کرد.
استرالیا: در جنوب استرالیا و ایالت تازمانیا ممنوع است.
نیوزلند: خود را GMO-free اعلام کرده و آزمایش ماهی سالمون GE ممنوع است.
تایلند: ۴۰ نوع محصول GE شده را ممنوع کرده است. البته تایلند بطور زیگزاگ عمل می کند و وقتی ژاپن میوه پاپایای GMO شده را از تایلند خریداری نکرد، این کشور سیاست کشت دوگانه اتخاذ نمود و اکنون، هم ارگانیک و هم GMO می کارد.
ژاپن: هیچ گیاه GMO در ژاپن کاشته نمی شود ولی روغن کانولا از کانادا که GMO است وارد می کند.
فیلیپین: ضرب الاجل تحقیق را صادر کرده است.
آمریکا: فقط سه بخش در ایالت کالیفرنیا موفق شدند که محصولات GMO را منع کنند.
هند: فقط ممنوعیت بر بادمجان GMO را ممنوع کرده ولی کشت پنبه دانه خریداری شده از مونسانتو را رواج می دهد. ژن Bacillus thuringiensis) Bt) که مقاوم در مقابل سموم است بادمجانها را سمی کرده بود که در پی آن هند علیه مونسانتو اعلام جرم کرد. بر طبق گزارش UK Daily Mail حدود ۱۲۵هزار کشاورز به دلیل خسارت بزرگی که از کاشتن بذرهای GMO دیدند و مقروض شدند، دست به خودکشی زدند.
عربستان: ورود محصولات GMO را ممنوع اعلام کرده و گندم آن را وارد نمی کند.
مصر: گندم GMO وارد نمی کند.
الجزیره: ورود و توزیع محصولات GMO را ممنوع اعلام کرده مگر برای تحقیق
برزیل: فقط از شرکت نستله خواسته که تولیدات GMO خود را با برچسب ارائه کند. زارعین برای ممنوعیت GMO به دولت فشار می آورند.
ونزوئلا: در سال ۲۰۱۴ قانون منع کشت موزهای GMO را تصویب کرد.
قزقیزستان: ممنوعیت کلیه محصولات GMO
روسیه: ممنوعیت واردات محصولات GMO. مدویدوف اعلام کرد که آمریکاییها اگر دوست دارند محصولات GMO بخورند بگذار بخورند. ما نیازی نداریم که این کار را بکنیم. ما زمین به اندازه کافی داریم تا غذای ارگانیک تولید کنیم.
در مجموع کشورهای آمریکا، کانادا، چین آلمان، سوئد، فنلاند، اسپانیا، فیلیپین، آفریقای جنوبی، انگلستان، تایلند و هند هنوز کشت و فروش محصولات GMO را رواج می دهند.
ایران و GMO
متاسفانه در ایران، مسئولان و رسانه ها به این مسئله خطیر و فاجعه بار در حد لازم نمی پردازند. در حالیکه باید در قوانین واردات محصولات غذایی حساسیت بیش از معمول نسبت به GMO لحاظ کردد. این خلاء هم در مقررات و قوانین اجرایی دولت، هم در سمت گیری سیاستهای سلامت و بهداشت مجلس شورای اسلامی و هم در بخش اطلاع رسانی از طریق رسانه ها، بخشنامه ها و همایشها به مردم و بخصوص وارد کنندگان مواد غذایی مشهود است.
ضروری است که مسئولان ذیربط و دست اندر کاران امر بهداشت و خوراک، تیم متخصصی که محصولات GMO را شناسایی کرده و مقررات مربوط به منع این محصولات را تدوین و لازم الاجرا کند تربیت و سازماندهی کنند و به وارد کنندگان مواد غذایی آگاهیهای لازم داده شود. به عنوان مثال چه شرایطی برای خرید گوشت از کشورهای خارجی لحاظ می گردد؟ می دانیم که در استرالیا به غیر از جنوب آن GMO نه تنها منع نگردیده بلکه رواج نیز دارد و دامهای آنها از ذرتهای GMO تغذیه می کنند. در مجموع چه عمل متناسبی در قبال این هجمه صنعت غذایی آلوده و خطرناک صورت گرفته است؟
در این راستا رسانه ها و خبرگزاریها و خبرنگاران متبحر می توانند نقش بسزایی در آگاهی جامعه و مطالبه تکالیف از مسئولان ایفا کنند.
آینده غذا را ببینید
مستندی ۹۰ دقیقه و بسیار روشن کننده، بنام ”آینده غذا” (The Future of Food) در سال ۲۰۰۵ ساخته شده است و در سایتهای مختلف از جمله آمازون فروخته می شود. این مستند را بصورت رایگان در لینک زیر می توانید مشاهده کنید. تماشای این مستند تکان دهنده به تمامی کسانی که علاقمند به سلامت و تغذیه سالم هستند توصیه می شود. البته این مستند به زبان انگلیسی است و امید داریم که همتی صورت گیرد و با دوبله کردن یا حداقل زیرنویس فارسی بتوان آن را در اختیار عموم قرار داد.
[button color=”blue” link=”http://www.sprword.com/videos/futureoffood” align=”center” target=”_blank” font=”0″ radius=”10″ outer_border=”true” outer_border_color=”#eeee22″ icon=”momizat-icon-forward” icon_color=”#ffffff”]The Future of Food documentary[/button]
منابع:
www.globalresearch.ca/the-complete-history-of-monsanto-the-worlds-most-evil-corporation/5387964
www.naturalrevolution.org/gmo-resources/the-good-bad-and-ugly-about-gmos
www.globalresearch.ca/gmo-scandal-the-long-term-effects-of-genetically-modified-food-on-humans/14570
سلام علیکم و رحمه الله
از مقاله عالی شما نهایت تشکر را دارم
اما در مورد ایران از شما تعجب می کنم! نظارت بر واردات محصولات؟ حساسیت بیشتر در مورد غذا؟؟؟؟
دکتر ها و صدا و سیما و وزارت خانه های ما هر روز با افتخار اعلام می کنند از فلان روز به جای وارد کردن دام و بذر ژنیتیکی، اکنون خودمان می توانیم ژنتیک این محصولات را تغییر دهیم و این محصولات را بسازیم و پا پی اش یک سرود ای ایران سرزمین پر گهر را هم تقدیم می کنند!!!
خود حکومت و دکترهای بیسواد غرب زده و ژنتیک دان ها مردم ما را بدبخت ترین و مسموم ترین مردم جهان کرده و فقط بلد هستند مقالات آمریکایی و غربی را ترجمه کنند و عمل نمایند (نمونه بارز مجله دانستنی های همشهری!) و هر چه طب اسلامی و سنتی ما می گوید بر خلاف قرآن نیایید عمل کنید و نیایید ژن و نوع محصولات را تغییر دهید اصلا کسی گوش می دهد؟
خواهشا این ها را هم بگویید و یک سری به سایت هایی مثل وبلاگ اندیشگاه طب یا سایت آقای دکتر روازاده هم بزنید
متشکر از سایت بسیار عالی شما که هر روز برای خاندنش سر می زنم
سلام
” سلامت بشر و تهدیدات بیولوژیکی آمریکا (قسمت اوّل: غذا) ”
با آدرس: http://harfeto.ir/?q=node/37228
در این سایت انتشار یافت.
چشم به راه مطالب خوب شما هستیم.
هدیه سایت “حرف تو” به شما:
“پیامبر اکرم (صلّیاللهعلیهوآله): هر کس از روی ریا و سَمعه (رسیدن به گوش مردم) و به قصد دنیاخواهی علم بیاموزد خداوند برکتش را از آن میگیرد، زندگیاش را بر او سخت میگیرد و او را به حال خودش وا میگذارد، و هر کس که خدا او را به حال خودش وا گذارد هلاک شده است.”
یا علی
سلام
” سلامت بشر و تهدیدات بیولوژیکی آمریکا (قسمت دوم: غذا) ”
با آدرس: http://harfeto.ir/?q=node/37228
در این سایت انتشار یافت.
چشم به راه مطالب خوب شما هستیم.
هدیه سایت “حرف تو” به شما:
“پیامبر اکرم (صلّیاللهعلیهوآله): هر کس از روی ریا و سَمعه (رسیدن به گوش مردم) و به قصد دنیاخواهی علم بیاموزد خداوند برکتش را از آن میگیرد، زندگیاش را بر او سخت میگیرد و او را به حال خودش وا میگذارد، و هر کس که خدا او را به حال خودش وا گذارد هلاک شده است.”
یا علی