صنعت سینمای مسیحی۱ اصطلاحی است که به فیلمهایی با مضامین و پیامهای مسیحی و یا اخلاقگرا اطلاق میشود. همچنین آثار ساخته شده توسط فیلمسازان مسیحی و یا برای مخاطبان مسیحی نیز در زمرهی این دست فیلم ها قرار دارد. این فیلم ها یا توسط فرقه و گروه خاصی تولید میشود و یا عدهای بدون هیچ وابستگی به افرادی، دست به تولید آن میزنند. دو سال است که برخی از فیلمهای داستانی، کوتاه و مستند در جشنواره فیلمهای مسیحی۲ در تگزاس شرکت میکنند.
طبق پایگاه اینترنتی فیلمهای مسیحی۳، فیلمهایی چون مصائب مسیح۴، نارنیا۵، کتاب الی۶ و بن هور۷ در زمره مشهورترین فیلمهای مسیحی هستند و سالانه آثار بسیار زیادی به لیست فیلمهای مسیحی افزوده میشود. از مطرح ترین فیلمهایی که در سال گذشته اکران شدند میتوان به پسر خدا۸، خدا نمرده است۹، بهشت واقعی است۱۰ و پشتسر گذاشته۱۱ اشاره کرد.
هر چهار فیلم با کیفیت قابل قبولی ساخته شدهاند؛ به خصوص فیلم «بهشت واقعی است» که به پژوهشگران و تحلیلگران توصیه میشود تا حتما به تماشا و مطالعهی این آثار بنشینند. یکی از کمپانی های مطرح در زمینه تولید آثار مسیحی کمپانی پیور فلیکس۱۲ نام دارد که فیلمهای نظیر کتاب دانیال۱۳، کتاب استر۱۴ و شمارش معکوس اورشلیم۱۵ را در کارنامهی خود دارد. این کمپانی به همراه اتحادیه دفاع از آزادی برای ایمان و عدالت۱۶ در سال ۲۰۱۴ فیلم سینمایی خدا نمرده است را تولید کردند.
فیلمی که تلاشش برای اثبات وجود خدا از راه عقلانی و همه فهم، قابل تقدیر است ولی ضعفهای بسیار جدی در کار وجود دارند. از ایرادات فرمی، تا اشکالات محتوایی. از ضعفهای داستانی و کارگردانی تا نوع نگاه فیلم به اسلام، تفکر شرقی و بزرگنمایی بیهوده ی مسیحیت. همچنین کمپانی پیور فلیکس در ادامه ی سری خدا نمرده است، فیلم سینمایی آیا اعتقاد داری؟۱۷ را تولید کرده که بهار ۲۰۱۵ اکران خواهد شد.
دانلود تریلر فیلم سینمایی Do You Believe
اما به بهانهی خدا نمرده است، مطالبی را در حوزهی مباحث ایمانی و سبک زندگی که حائز اهمیت خاصی هستند را از نظر شما مخاطبان محترم میگذرانیم:
ایمان اسلامی، ضد ایمان مسیحی یا در ادامهی آن؟
همگان بطور کلی ایمان را باوری قلبی، اعتمادی درونی، تضمینی غیرالهی و مواردی از این دست میدانند و جایگاه ایمان را قلب در نظر میگیرند. از آنجایی که حرف از ایمانی به میان میآید که سرمنشأی غیرانسانی دارد، وارد حوزهی دین، مذهب و آئین میشویم. کتابها و فیلمهای بسیاری را مطالعه میکنیم و در آنها کاربرد کلمهی ایمان (Faith) را بسیار زیاد و متنوع مییابیم. اما چه فرقی میان Faith که توسط غیرمسلمانان و ایمانی که توسط مسلمانان مدنظر قرار میگیرد وجود دارد؟
ایمان اسلام
ایمان مصدر باب افعال و از ریشهی آمن(امنیت یافتن) است که به معنای جایگیر شدن اعتقاد در قلب، یا تصدیق چیزی با اطمینان است. دلگرمی و اطمینان شخص با ایمان تا جایی است که هرگز در اعتقاد خویش شک و تردید نمیکند و به تعبیری از شک و تردید ایمن است. اینها همه معنای ایمان در لغت بود. اما زمانی که ایمان را در اصطلاح بکار میبریم، بدون تردید متعلقات ایمان مدنظر ماست. طبق نص صریح قرآن کریم، ایمان یک مسلمان به خدا، غیب، ارسال انبیا، کتاب، آخرت، ملائکه و آیات الهی تعلق میگیرد. مومن کسی است که به تمام این متعلقات، با تمام وجود ایمان داشته باشد. نکته حائز اهمیت اینجاست که اگر تنها یکی از متعلقات ایمان در قلب کسی مخدوش شود، دیگر متعلقات نیز برای او بیمعنی و بیاهمیت جلوه میکند و فرد ایمان خود را از دست میدهد.
ایمان در مسیحیت
بطور کلی منظور مسیحیان از بکار بردن ایمان چیست: ایمان به عمل فراطبیعی، ایمان به اینکه هرچه خواست خدا باشد درست است، اعتقاد، اطمینان، توکل و غیره. مشخص است که مسیحیان به ملغمهای از مفاهیم ذکر شده گرایش دارند و هروقت حالتشان با یکی از موارد بالا همخوانی داشته باشد، فورا Faith را به زبان میآورند. به این دلیل که در انجیل و زبان آن، واژهای پیدا نمیشود که بطور مجزا بیانگر ایمان یا توکل یا اطمینان یا … باشد. از اینرو ایمان مسیحی در مرتبهی پائینتری نسبت به ایمان اسلامی قرار دارد.
جای خالی مسیحیت در سبک زندگی۱۸
امروزه دینمداران باید به ایمان به دینی زندگی کنند که بیش از هزار سال از زمان ظهور آن دین و پیامبر یا داعیهدارش میگذرد. از آن ادیان و بزرگان تنها کتابها و متونی باقی مانده است؛ کتب عهد عتیق تورات، کتب عهد جدید انجیل، قرآن و غیره. پیروان این ادیان باید چگونه زندگی کنند؟ آیا میتوانند مبتنی بر کتابهایی که هزاران سال قدمت دارند زندگی کنند؟ پاسخ به شرط خاصی بله است؛ اگر آن دین به قدری کامل باشد که بتواند در هر عصر، مدل زندگی برای آن عصر ارائه کند. اساسا زمانی گرایش به یک دین موضوعیت پیدا میکند که فرد بخواهد به شیوهای که آن دین ارائه کرده زندگی کند.
هیچیک از ادیان تحریف شدهی یهود، مسیحیت و … سبک زندگی مختص به خود را ندارند. چیزی که برای مثال بتوان آن را سبک زندگی مسیحی نامید. اگر به مطالعهی دقیق فیلمهای به قول خودشان مسیحی بنشینید، به راحتی متوجه این موضوع میشوید که چه مسیحی چه غیرمسیحی و بیدین، همگی یکجور زندگی میکنند؛ سبک زندگی آمریکایی. از خوردن گرفته تا روابط عاطفی بین افراد؛ هیچ فرقی نمیکند که به چه دینی گرایش دارند. این سبک زندگی آمریکایی است که باید بر زندگی افراد سیطره داشته باشد. حال اگر در کنارش هم یک دعوای موردی وجود داشت، ایرادی ندارد، فقط سبک زندگی آمریکایی باشد…! شاید یکی از سیاستهایی که برای تولید سازمانیافتهی فیلمهای مسیحی وجود دارد، پیام فرهنگی این محصولات برای نزدیک هم نشان دادن معتقدین به دین مسیحیت و دیگر مردم ایالات متحده باشد. راهی برای به جامعه کشاندن مسیحیان اما وقتی پا به جامعه گذاشتند، هیچ راهی به جز زیست با سبک زندگی آمریکایی ندارند. حال اگر از منظر سبک زندگی نگاه کنیم، متوجه بیهودگی تولید این آثار میشویم اما در عین حال نمیتوان منکر موفقیت این فیلمها در عمومی کردن استدلالها و راه اثبات وجود خدا و یک نیروی فراانسانی و فراطبیعی در عالم شد.
- Christian Film Industry
- Christian Film Festival
- Christian Film Database (CFDb)
- The Passion of the Christ (2004)
- The Chronicles of Narnia Series
- The Book of Eli (2010)
- Ben-Hur (1959)
- Son of God
- God’s Not Dead
- The Heaven is For Real
- Left Behind
- Pure Flix Entertainment
- The Book of Daniel (2013)
- The Book of Esther (2013)
- Jerusalem Countdown (2011)
- Alliance Defending Freedom; For Faith, For Justice
- Do You Belive (2015)
- Life Style