دیدن انیمیشن امروزه مهمترین سرگرمی کودکان و نوجوانان میباشد. هر چند در آیندهای نه چندان دور دنیا از این مرحله عبور کرده و بازیهای رایانهای آنلاین جای آن را خواهند گرفت ولی تأثیر دیدن امروزهی در زندگی آیندهسازان جامعه از چشم کسی پوشیده نیست. سرمایهگذاری عظیم یهود در این زمینه و استفاده از بزرگانی همچون «استیون اسپیلبرگ» در لباس کارگردانی و افرادی همانند «جنیفرلوپز»، «سلنا گومز» و … به عنوان دوبلور نشان از اهمیت بالای این عرصه دارد. (با توجه به اینکه به طور میانگین کشور ما 60 سال از غرب عقبتر است امیدواریم تا سال 1455 هنرنامندهای ایرانی هم اهمیت انیمیشن را دریافته و حضور در این زمینه را برای خود کسرشان به حساب نیاورند.)
پیامبر اکرم (ص): مَثَل آن کس که در کودکی به فراگیری مطالب پردازد، همانند حکاکی بر سنگ است.
کنز العمّال، ج 10، ص 294، حدیث 29336
و اما باب اسفنجی
باب اسفنجی عنوان انیمیشنی است که توسط کمپانی نیکلودین تولید شده و از سال 1999 پخش آن در سراسر جهان آغاز گردیده است. بر خلاف انیمیشن «هیولاها علیه بیگانگان» و یا «چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم» که ابتدا با فیلمنامهای سینمایی خود را به مخاطب معرفی نموده و پسازآن تبدیل به سریال داستانی میشدند باب اسفنجی راه خود را با قسمتهای کوتاه آغاز نمود و پسازآن در سال 2015 استیفن هیلنبرگ شخصیتهای این انیمیشن را در «بیرون از آب» استفاده نمود. از مهمترین دلایل جذب مخاطب توسط این اثر میتوان به استفاده از رنگهای بسیار شاد و جذاب برای کودکان، دوبلهی بامزهی آن (حتی در نسخهی انگلیسی) و موزیکال بودن اشاره نمود (هر چند سطح خوانندگی در باب اسفنجی بسیار ضعیفتر از آلوین و سنجابهاست).
کاراکترهای اصلی این اثر باب اسفنجی (کارگر رستوران)، خرچنگ (صاحب خسیس رستوران)، پاتریک (دوست خنگ باب اسفنجی) هشتپا (همکار باب اسفنجی) و پلانگتون (صاحب رستوران رقیب و مرد بد قصه) میباشند. این اثر همانند آثاری همچون گوسفند زبل، اسکار، برنارد، اگی دارای تعداد شخصیتهای کمی میباشد و از نظر قصه در سطحی پایینتر از آنها قرار دارد و ضعف نویسندگی در نسخهی سینمایی به درجه بالایی میرسد تا آنجا که اگر اسم باب اسفنجی و دوستانش از نسخهی سینمایی گرفته میشد، شاید پروژه با شکستی سنگین مواجه میگشت. اما اهمیت آثار اینچنینی در دکوپاژ و قصهپردازی نیست. مهمی این اثر به علت مؤلفههای استراتژیکی است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
مؤلفههای استراتژیکی و قابلبحث موجود در باب اسفنجی به شرح ذیل میباشند
- سفر در زمان
- سفر پلانکتون در مغز باب اسفنجی
- حذف خانواده
- اومانیسم
- کاپیتالیسم و امپریالیسم
- آخرالزمان
- تخیل
- اصل وابستگی
- فراماسونری
- سبک زندگی
با توجه به حجم بسیار زیاد مطالب مرتبط، در این مقاله با عبور از تفردگرایی، بیدینی، بیاخلاقی، حرص و طمع و … تنها به مسئلهی تغذیه در سبک زندگی باب اسفنجی میپردازیم.
خلاصهی داستان
باب اسفنجی سرآشپز رستوران معروف شهر، دستور پخت همبرگرهای مخصوص خود را در ظرف شیشهای داخل گاوصندوق نگهداری میکند که با خلق ماجراهایی این راز به دست دزد دریایی افتاده و او با این ترفند رستورانی در دنیای واقعی دایر میکند. باب اسفنجی و دوستانش به مبارزه با وی میپردازند تا بتوانند دستور پخت را از او پس بگیرند.
پیام بازرگانی
برای ارسال پیامی در سطح جامعه، سفارشدهنده با 2 گروه کودکان و یا بزرگسالان مواجه خواهد بود. هر کدام از این 2 گروه را میتوان به 2 روش مستقیم و یا غیر مستقیم ترغیب به انجام عمل مورد نظر نمود. در روش مستقیم سازنده با ضمیر خودآگاه گیرنده پیام در ارتباط خواهد بود. ایراد این روش حالت تدافعی است که مغز انسان در چنین حالتی به خود میگیرد و پیام را رد خواهد کرد ولی در روش غیرمستقیم، ضمیر ناخودآگاه مورد هجوم قرار میگیرد و ازآنجاکه کودک قدرت تشخیص پایینتری دارد بهترین نوع ترغیب وی ارسالی پیام برای ضمیر ناخودآگاه وی میباشد.
اصول باب اسفنجی
پایه و شالودهی اصلی انیمیشن باب اسفنجی بر رستورانی قرار گرفته که در آن فستفودهای خوشمزه صرف میشود و مردم طبقهی میانی جامعه در هر وعده غذایی جلوی درب این رستوران صف کشیده و مدام در طول داستان از کلمهی من عاشق همبرگرم استفاده میکنند و حتی بر سر آن با هم به نزاع میپردازند. شخصیت اول اثر که بیننده با او همزادپنداری میکند نیز چنین احساسی نسبت به همبرگر دارد و حتی حاضر است برای به دست آوردن آن مشقتهای بسیاری را تحمل کند. دنیای باب اسفنجی دنیایی است که اگر روزی بدون همبرگر شود آخرالزمان اتفاق خواهد بود. به نظر شما کودک امروز با دیدن این انیمیشن چه احساسی نسبت به همبرگر پیدا خواهد نمود؟
مکدونالد
مکدونالد بزرگترین رستوران فستفود در جهان است و در 119 کشور دارای نمایندگی است. درآمد سالانه این رستوران 5/3 میلیارد دلار در سال (بیش از 1 در صد بودجه کل ایران)
و تعداد مشتریهای آن به بیش از 68 میلیون در روز میرسد. افتتاح اولیه شعبه این رستوران در ایالت ایلینویز و در سال 1948 توسط ریچارد و موریس مکدونالد اتفاق افتاد. این شرکت که پیشازاین از دلقک مکدونالد رونمایی کرده بود، بزرگترین توزیعکننده اسباببازی در جهان میباشد. اریک اسکلوسر (Eric Schlosser) در کتاب خود با نام ملت «وابسته به فستفود» که در سال 2001 به چاپ رسید به انتقاد از سیاستهای بازاریابی مکدونالد پرداخت. به عقیده وی این شرکت با ایجاد سیاستهای بازاریابی به تقلید از شرکت والت دیزنی و ایجاد شخصیتهایی مانند دلقک رونالد مکدونالد و همراهش برای جذب بازار کودکان تمرکز ویژهای کرده است. به عقیده کارشناسان بازاریابی این اقدام نهتنها موجب جذب کودکان، بلکه خانوادههای آنها نیز میشود. از همه مهمتر این تاکتیک موجب حفظ محبوبیت این برند در دوره بزرگسالی و ایجاد نوعی حس نوستالژی در میان افراد خواهد بود. حال شما با وجود پخش هرروزهی این انیمیشن (به فرض اینکه شرکت مکدونالد در ساخت این کارتون دخیل نبوده باشد)، درآمد 20 سال آیندهی این شرکت را حساب نمایید.
توافق مکدونالدی
حال با توجه به جمعبندی مذاکرات هستهای رونمایی از فرم پذیرش نمایندگی در ایران بر روی سایت مکدونالد و ذوقزدگی فراوان برخی در داخل از این فرم، با گذر از تمام بیماریهای ناشی از خوردن فستفودها و با چشمپوشی از کشته شدن 300 هزار نفر در آمریکا بر اثر خوردن این غذای کاملاً سالم و بهداشتی!!! توجه خوانندگان محترم را به برخی از شاهکارهای امنیتی این شرکت جلب میکنم.
- ایجاد پایگاه نظرسنجی و به دست آوردن اطلاعاتی دقیق از مسائل داخلی کشورها
- ورود و خروج عمال سیا و موساد به بهانه برگزاری جلسات
- پولشویی
- تأمین مالی در انقلاب گرجستان
- تخلیه اطلاعات تلفن همراه مراجعهکنندگان با ارائه خدمات اینترنتی رایگان
- و ….
در خاتمه از کسانی که به میرزا آقاخان نوری لقب امیرکبیر زمان را دادهاند درخواست داریم به پرسشهای زیر پاسخ دقیق و منطقی بدهند.
- برای بیماریهای احتمالی (چاقی، افزایش چربیهای مضر، کمبود مواد مغذی، کمبود کلسیم و ویتامین D، نمک فراوان، آسیب به کبد و …) ناشی از مصرف مکدونالد چه برنامهای دارند؟
- موارد امنیتی مطرحشده را چگونه پاسخ خواهند داد؟
- آیا دادن تمام دستاوردهای هستهای کشور با گرفتن نمایندگی مکدونالد برابری میکند؟
ممنون از نوشته خوب شما