تولید علم بومی و دینی نقشهی راهی است که مقام معظم رهبری در طول چندین سال اخیر بارها بدان اشارهکردهاند و همواره به جوانان، دانشجویان و اساتید متذکر شدند که تنها راه پیشرفت و اقتدار کشور حرکت جهادی به سمت تولید علم و جنبش نرمافزاری است. ایشان در سخنرانیهای مختلف بارها گلایه خود را در مورد وضعیت موجود علوم انسانی در کشور ابراز کردهاند و تحول در محتوای علوم انسانی غربی در رشتههای مختلف را لازم شمردند. دراینبین یکی از دغدغههای اصلی ایشان در این چند سال اخیر مسئله اقتصاد میباشد که نامگذاری سالهای گذشته با محوریت و شعار اقتصادی بیانگر توجه ویژه ایشان بدین موضوع است. مقام معظم رهبری با نامگذاری سال 93 به نام “اقتصاد و فرهنگ ، با عزم ملی و مدیریت جهادی” نقشه راه سال جدید را مشخص کردند و در سخنرانی حرم رضوی بیان داشتند که اقتصاد ، فرهنگ و علم 3 عنصر اصلی اقتدار ملی میباشند.
نفوذ اندیشههای غربی در جامعهی علمی کشور یک پدیده نامیمون و خطرناک است. علوم سکولار بهویژه اقتصاد لیبرالی که منتج شده از پارادایم اومانیسم (ابَر وادی انسانگرایی) در نظام تفکری غرب میباشد بهمثابه یک شیطانیست که قلب و فواد جوانان و دانشجویان ما را به تسخیر خود در آورده است. شیطان امروز در این عرصه جنگ نرم با سلاح علم شیطانی و اقتصاد لیبرالی به جنگ با عقاید و باورهای دینی ما بر خواسته است وعدهای دانشجو و استاد جاهلانه و یا مغرضانه سربازان جنگ علیه با خدا در این نظام ربوی هستند .
اما در سوی دیگر علوم دینی برخواسته از متن قرآن که از پارادایم تئوئیسم (ابَر وادی خدا گرایی) منتج میشود درست در نقطه مقابل تفکر غرب قرار دارد. قرآن و کلام ائمه معصومین و خرد انسان مومن بهعنوان تنها منابع استخراج علوم دینی ، نیازمند سربازانی با تقوا و راسخ در علم است که با تفکر ، تعقل و تفقه در مفاهیم قرآنی به نظریهپردازی و تولید علم قرآنی در موضوعات مختلف از جمله اقتصاد بپردازند.
قرن بیستویکم را باید قرن فروپاشی اقتصاد لیبرالی و اضمحلال نظام سرمایهداری نامید. امروز ایالاتمتحده بهعنوان خاستگاه نظام سرمایهداری با از بیش 17 تریلیون دلار بدهی عملا یک تمدن پوشالی و یک نظام ورشکسته است. بعد از بحران اقتصادی سال 2008 تا به اکنون بیش 3 از هزار بانک در سراسر جهان فروپاشیده و بورس نیز بعد از بانک بهعنوان سجدهگاه لیبرالیسم ، دچار بحران بزرگی شده است که در سال 2011 جنبش عظیمی در آمریکا و اروپا علیه بورس با نام جنبش 99 % تسخیر وال استریت شکل گرفت.
امروز بیش از پیش صدای رسوایی اقتصاد لیبرالی در سراسر جهان شنیده میشود. نخبگان دانشگاهی غرب همچون جوزف استیگلیتز برنده جایزه نوبل اقتصاد ، علم اقتصاد را عامل اصلی این بحرانهای اقتصادی میداند و همچنین سایر اساتید دانشگاههای غرب با راهاندازی سایت توبهکنندگان اقتصاد ؛ از این اقتصاد اعلام انزجار کردند.
لیبرالیسم اقتصادی نهتنها یارای ترمیم خود را ندارد بلکه اقتصاددانهای غربی هم نیز طرح جایگزین مناسبی برای آن ندارند. در این بین تنها تفکر اسلام شیعی است که قادر به بیان حرف جدید و طرح جایگزین درزمینهٔ اقتصاد و سایر زمینهها میباشد. اما متأسفانه کم توجهی دانشجویان و نخبگان و اساتید دانشگاه به این امر سبب شده تا این غنای عظیم تئوریک در اندیشه اسلامی- ایرانی نمایان نشود. با این وجود وظیفه شرعی تمامی دانشجویان ، نخبگان و اساتید است که قلم به دست گرفته و در راه اعتلای اندیشه اسلامی- ایرانی و در راه مبارزه با نظام اقتصاد ربوی حرکت جهادی انجام دهند.
نوشتهی آقای احمد ادریسی